Media & PR

Motrat e luleve në Shkodrën e traditës


Në rrugën ‘At Gjergj Fishta’, fare pranë Pedonales, ndodhet një dyqan i patëngjarë, jo aq nga emri “Silhouette Flowers & Gifts”, sesa historia e themelueseve të biznesit që gjeneron në të.

Gjithkënd që kalon atypari e tërheq arredimi i këndshëm i ambienteve të brendshme, që shquan përtej zhamllikut që vesh faqen ballore të dyqanit në formë harku. Rastësia dhe pasioni i ka kthyer 24-vjeçaret binjake në sipërmarrëset më të reja dhe më të suksesshme të qytetit të kulturës. Romina dhe Bruna e kujtojnë me nostalgji dhe me krenari ditën e parë kur sipërmarrja e tyre u ngjiz.

Vajzat, sapo kishin mbaruar arsimin e lartë në Tiranë, Romina për Juridik dhe Bruna për Ekonomi, janë kthyer në Shkodër.  Është 8 Mars! Rrugët gumëzhijnë nga njerëzit që nxitojnë me lule në dorë drejt nënave, motrave, bashkëshorteve. Romina dhe Bruna, pa i treguar askujt, me 10 mijë lekë që i kishin kursyer, kanë dalë në mëngjes herët nga shtëpia.

Në një pikë shumice kanë blerë koli lulesh dhe aksesorët e nevojshëm. Në një cep rruge, me duart që u dridhen përgatisin buqetat me lule të cilat thuajse ua rrëmbejnë nga dora aty në cep të rrugës. Lulet mbaruan shumë shpejt, ndërsa njerëzit prisnin të merrnin buqetën e tyre të përgatitur me kujdes dhe mjeshtëri nga Romina. Në atë moment e kuptuan. Përgatitja e dhuratave të veçanta dhe e buqetave me lule për çdo rast dhe gëzim do të ishin këtej e tutje profesioni të cilit do t’i kushtoheshin me kënaqësi të madhe. Me fitimet që nxorën në 8 Mars, porositën edhe më shumë lule dhe aksesorë.

Në muajt e parë bujtën në dyqanin e një mikes së tyre. Por shumë shpejt do të kërkonin një ambient të tyrin me më shumë hapësirë. Puna u shtua, edhe klientët. Tashmë vajzat nuk përgatisin vetëm buqeta speciale për nuset e Shkodrës, por edhe për ato të Tiranës e më gjerë. Pak nga pak vajzat morën përsipër edhe arredimin e ambienteve festive, madje edhe organizmin e eventeve. Janë të lumtura me atë që bëjnë, është puna e ëndrrave të tyre. Diplomat e juridikut dhe ekonomikut flenë në sirtar dhe nuk dihet nëse do t’i përdorin ndonjëherë, por e sigurt është se janë tani afër. Sipërmarrëset e reja tashmë kanë gati planet për zgjerimin dhe konsolidimin e biznesit.