Anëtarët

Dashurie ZerjaDashuria është nga sipërmarrëset më të suksesshme në qytetin e Dibrës. Ajo ishte shquar në familje si një amvisë e zonja teksa gatuante dhe kujdesej për familjen e madhe, për motrat dhe vëllezërit më të vegjël. Në vitin 2008 filloi të prodhonte jufkat e famshme të Dibrës, jo vetëm për familjen, por edhe për t’i tregtuar. Më vonë filloi të prodhonte edhe produkte të tjera ushqimore, si komposto dhe reçelna me frutat e pemishtes së familjes. Shumë shpejt produktet e prodhuara prej saj u bënë shumë të kërkuara në treg. Biznesi po zgjerohej dita-ditës, produktet shiteshin shumë shpejt dhe arritën në çdo trevë shqiptare, madje kaluan edhe kufijtë. Klientët shtuan kërkesat edhe për shërbime të tjera agroturizmi. Nuk do të vononte dhe familja Zerja do të hapte edhe një restorant tradicional, ku do të shërbeheshin një gamë më e madhe produktesh të gatuara në mënyrë tradicionale dibrane. Në nder të produktit tradicional të Dibrës, por dhe pikënisjes të gjithë biznesit, u quajt dhe “Bujtina e Jufkave”. Pak nga pak, shtoi edhe shërbimin e hotelerisë , duke i qëndruar besnik stilit tradicional. Tashmë “Bujtina e Jufkave” është e njohur jo vetëm në Dibër dhe ndër dibranë, por në mënyrë të veçantë nga turistët që shijojnë gatimet e shijshme nga duart e Dashurisë, që nga pula me jufka, në formën e birjani, llallangia, qeshkek, ëmbëlsirat tradicionale si: sheqerpare, shëndetli, bakllava, hashure, kungull etj. Dibra është një krahinë e pasur me kulturë, traditë, gastronomi dhe e bekuar me një natyrë mbresëlënëse, dhe për këtë pritet të marrë një vrull zhvillimi i turizmit, sidomos pas ndërtimit të “Rrugës së Arbrit”. Deri në ndërtimin e rrugës, shpresojmë që fama e “Bujtinës së Jufkave” të ketë kaluar kufijtë dhe turistët të shkojnë për pushimet verore e dimërore, për të shijuar bukuritë e shumta të Dibrës, si dhe për të provuar patjetër produktet e shijshme, të gatuara me shumë mjeshtëri nga znj. Dashurie Zerja. BUJTINA E JUFKAVE Adresa: Ravna, Peshkopi, Dibër Kontakt: +355683460682 Facebook: https://www.facebook.com/agrozerja/ Instagram: https://www.instagram.com/agro_zerja/