Anëtarët

Marie ShkjauMarie Shkjau ka ngritur një grup informal të grave në Qerret të Pukës. 'Qerret Women Group' prodhon më shumë se 30 produkte të ndryshme që përgatiten me materiale të papërpunuara lokale, të tilla si reçelra, fruta të thata, pije alkool me fruta dhe lëngje, çajra, etj. Marie ka punuar mësuese dhe agronome në të shkuarën  dhe tani është pensioniste. Por Maria është një pensioniste shumë aktive. Vitet e fundit Maria i është përkushtuar zhvillimit të zonës përmes forcimit të grave rurale. Po ashtu Maria dhe familja e saj kanë ngritur një guesthouse ku pret dhe percjellë me dhjetra e qindra turistë çdo vit.

Ajo është nënë e pesë vajzave, katër nga të cilat pas martesës janë jarguar në Tiranë dhe vende evropiane. Vetëm vajza më e re jeton me Marie dhe burrin e saj.

Në bujtinën 'Devin' turistët gjejnë kushte shumë të rehatshme akomodimi dhe ushqime organike delikate.